2011-11-29 •

Tomten och kikaren

I år står jag för skapandet av affisher inför årets julkonsert!
Dock är detta bara bakgrundsbilden, text och sådant saknas fortfarande.
Vet helt ärligt inte vad årets julkonsert handlar om eller ens vad den heter men jag fick instruktioner om en tomte och en kikare.
Ska bli intressant minsann.


2011-11-29 •

29 November

Idag har jag:

- spräckt skärmen på min iphone
- Glömt min bästa halsduk på bussen
- sovit 4,5 timmar
- Glömt att lämna in praoförmulär
- Och ätit så mycket lussebullar och pepparkakor att jag har ont i magen.

Är såhär glad:

 


2011-11-27 •

Svar på frågestund

SVAR PÅ FRÅGOR TJOHO.
Ni är bäst förresten. Finisar.

Tycker du om regn? Ja, me gusta! Regn är så himla fint. Älskar också lukten efter regn.

Vad får dig att le på det där sättet som man vet är nästan lite töntigt men som man ändå gör för att man inte kan låta bli? När någon drar en superdålig ordvits. Eller när någon jag tycker väldigt mycket om ger mig en komplimang som egentligen inte är något särskilt, bara är från en väldigt särskilt person.

Det diskuterades ju klippning av luggen, kortkort. När blir/blir det av?
Javisstjavisst! Frågan är för närvarande tyvärr inte när utan om. Trivs så bra i min hipstermittbena men när jag tröttnar på den klipper jag nog av kalaset! Hade ju lugg förr om någon minns hehe. Den klippte jag själv så den vart rätt sned och sånt därför blev den bara kortare och kortare och den tog en miljard år att spara ut så jag är lite feg minsann.



Ogillar du ibland människor utan någon riktig anledning? Ja det gör jag verkligen, jag är nog lite fördomsfull. Jag tycker inte om folk som har samma ovanor som jag tillexempel. Det stör jag mig ju på bara för jag har dem själv.

Vad vill du göra när du blir äldre? Någonting med musik, film eller bild! Jag vet faktiskt inte. Det är svårt att välja. Tur att man fortfarande har tid på sig att bestämma.

(saknar du oss lika mycket som jag gör?) (finisagnes. Ja det gör jag.)

Kan du visa en bild på en teckning/målning du är extra nöjd med?
Si si señorita! 



Om du har en sådan där skolkalender som man kan stoppa in bilder i, vad har du för bilder? Ja tänk för att det har jag. Är en riktig kalendermänniska, som också kallar almanacka för kalender för almanacka är ett så jobbigt ord. Det innehåller ju tusen a:n. På tal om inget. Här är en bild iaf:


Världens bästa låt just idag?
Just idag denna dag älskar jag låten Christmas Lights - Coldplay.

Vad tycker du om Kent egentligen, tös?
Kent är guds gåva till mänskligheten! Har gillat Kent från och till sedan jag var typ 9, men de är riktigt riktigt döbra.

Om du gick ute i, låt oss säga SKOGEN, och plötsligt en ande dök upp; vad skulle du då önska dig för tre önskningar?
Ett par hundramiljarder önskningar till eftersom jag är egoistisk, fred på jorden, lycka, och sedan lite mer eller mindre egoistiska saker som typ en Gibson ES339 eller en synt eller en ukulele, ett stort hus med en walk-in closet, en resa runt jorden och lite sånt där.

vad fick du upp för bild av anden i huvudet nu?

Vilken låt vaknar du till på morgonen? Alarm alltså.
En av standardsignalerna till iPhone, strum eller vad den nu heter. Har dock gjort misstaget att ha mina favoritlåtar, otroligt dumt för hatar denna melodi jag har nu mest av allt på hela jorden.

Vilken bokstav tycker du är finast? Ingen av dem är särskilt fina på datorn men handskrivet tycker jag Q, litet j, och x mitt i ord är väldigt fina.

Vad äter du till frukost? Och i vilken ordning äter du sakerna?
Stekt ägg med ost och bacon och te. Är lite av en ostoman. Och jag äter allt mer eller mindre på en gång. Är inte så mycket av en frukostmänniska som kan sitta med massor av roliga smörgåsar, pålägg och sånt utan jag vill ha ett stekt ägg eller gärna mat som typ rester från gårdagen. Och kaffe dricker jag inte. Men te gärna.

Har du någon ovana, och i så fall; vilken/vilka? Allt för många! Biter på naglarna tillexempel, och svär nog lite för mycket. Hehe. Och sedan är jag en otrolig tidsoptimist, är nästan alltid sen till saker och ting.

Vad har du för ögonfärg? Det skiftar lite från och till, men för det mesta någon grön/blåaktig.



Och sist men inte minst; favoritstrumpor? Dessa är mina bästa! Fast oftast blir det bara vanliga svarta.



SAKNAR DIG. SAKNAR DIG MED FINIS.

Vilken är din absoluta favoritaffär? Kunde inte välja en (förlåt). Så här är lite blandade.



Vilket är det senaste fotografi du tog?




Favoritlåt just nu?
Har så himla många men denna är så himla fin: Håkan Hellström – Båda Sidor Nu.

Vilka böcker tycker du att man måste läsa innan man dör? Jonas Gardells böcker, de är himla fina. Och Syskonkärlek av Katarina Von Bredow, Innan jag dör av Jenny Downham och denna som jag köpte i all hast på flygplatsen i London och nu älskar jag den:



Hur kan du vara så fehiogfjåos bra? Hur kan ni vara så gulliga och snälla? Tack fina du.

favorit mat?
Sushi! Tveklöst. Är ett stort fan av fisk och mest av allt lax. Och sallader gillar jag också, i allmänhet kall mat faktiskt. Och jag gillar inte mat med konstiga inälvor och rotfrukter. Fast du frågade inte så eheh.

hur många katter har du? Två katter har jag! Och de heter Neo och Sabi. De är dock större nu än på bilderna där de bara var några veckor (nu är de 5 månader, snart 6).



om du fick en sommardag mitt i vintern vad skulle du göra?
Skulle antagligen sitta hela dagen och grubbla på hur i helvete det gick till haha det skulle vara typiskt mig. Men annars skulle jag nog göra allt som är så fint att göra på sommaren som tillexempel att man kan vara ute sent på kvällarna utan att det blir kolsvart och man fryser ihjäl.

är du en true cheesedoodle? Ja! Mer än dig. Mer ninja också. Puss på dig Alice

är du verkligen en ninja? Ja din lilla muppis, här är jag:


Och här är du:



vart har du köpt din kjol? Forever21! ->länk till kjol

är den för liten snart? snälla? Faktiskt, så är den för stor för jag köpte en för stor storlek. Fast jag ska sy in den. TYVÄRR

vill du ses? Visst vill jag det cecilius! När kommeru till stockhölm??

Har du några fototips? Javisst har jag. Något jag brukar tänka på är att skala bort så mycket detaljer som möjligt från bilden t.ex vardagliga saker som stör i bakgrunden, det ser genast mycket proffsigare ut då. Också att flytta undan saker från bilden som stör för det är fel färg, typ starkt röda osv brukar vara väldigt distraherande. Tänker också mycket på det här med gyllende snittet och sådant eftersom jag målar också. En annan bra sak är att aldrig ta bort några bilder heller, det händer mig jätteofta att de bilder som såg bäst ut på kameradisplayen i själva verket var de sämsta och redigering kan göra jättemycket.
Sen är det alltid kul att tänka utanför lådan och testa annorlunda vinklar, man lär sig jättemycket om man tänker på det när man t.ex ser en film. Det blir också mer harmoni i bilden om man har en rak horisontlinje.

Varför är du så himla fin?



2011-11-26 •

Hallå världen

Back on track.


Det vart en kort paus. Har hunnit färga underhåret mörkbrunt också.


Kolla kolla.


2011-11-22 •

Tillstånd

Tar en paus vänner. Måste fånga livet, lösa saker. Ses en annan gång. Hoppas ni har det bäst. Adjö.


2011-11-20 •

Fick välbehövda pengar idag.

Köpte blandannat denna fina blus. Kommer nog bo i den ett tag framöver.


2011-11-20 •

Fotomässan

Var ju på Fotomässan igår. Eller stockholmsmässan eller vad det nu heter förstod aldrig riktigt det men det handlade ju om foto så jag tycker ju att det kan ta och heta fotomässan. Men det var mycket lärorikt faktiskt. Man fick lära sig hur man fotade en reklambild på en bil och testa massa olika kameror och fanns ett helt groteskt zoomobjektiv som såg ut som ett helt teleskop. Det fanns även ett felanmält fönster i Alvsjö. Ibland undrar man. Adjö!


2011-11-19 •

Godermorgon

Hallå vänner. Förlåt för att jag suger rätt hårt på att uppdatera här, men jag har varit allmänt busy lately. Idag ska jag i vilket fall som helst på fotomässan med joakim. Hoppas ert liv leker fint och att ni har det bra vart ni nu än befinner er. Adjö!


2011-11-19 •

Breaking dawn

Igår var jag på bio med mor och syster och såg inte vilken film som helst utan Breaking Dawn.
DON'T JUDGE. Det var faktiskt mor min som ville se den jag lovar jag är inget twilight fan! Svär! På gud och koranen och gamla testamentet!!!!!

MEN trots detta måste jag erkänna att den nådde långt över mina förväntningar. (förlåt) Satt bokstavligen och letade fel så jag skulle kunna skriva en bitter recension här sen men hittade inga. Tyvärr. Den var, helt ärligt talat, riktigt bra. Många filmer som man ser efter att man har läst boken har en tendens att bli lite fåniga och typ oepiska och kortfattade, jag tycker helt ärligt att många av Harry Potter filmerna känns så vilket är fett SAD för Harry Potter-böckerna är guds gåva till mänskligheterna, men denna film var jättekanonbra på det sättet och dessutom såg huset på Isle Esme nästan EXAKT ut som i mitt huvud jag vart helt omg holy maracony who'z been roting in my tankar liksom

Annars är jag fortfarande icke-twilight fan på alla vis. Still going strong. Är inte direkt Team Edward eller Team Jacob. Har svårt att bestämma mig liksom, en hunkvarulv med ansikte som ser ut som han har fastnat i en tryckpress eller en glittrande vampyr med hårig bröstkorg. Nej tack liksom.
Det enda jag har att anmärka på är att inte ens i den första scenen kunde Jacob behålla tröjjäveln på vilket kändes lite ironiskt på något sätt. Men annars riktigt bra, många jättefina scener och Bella är heller inte längre anorexiasmal najsprajs tycker jag. 4 av 5 toasters. Kanonkul.


2011-11-16 •

Nattmåla

Målade lite igår.

image descriptionimage description

2011-11-14 •

Kalasbra

+ Att på hösten gör det inget att man sitter inne hela dagarna och dricker te och gosar med katter.
+ Att mitt hår är långt.



+ Min bästa vän just nu är min Rubiks Kub. Fast jag är så himla dålig och långsam. Men jag lär mig.
+ Att vecka 50 är det prao och jag ska praoa som bild- och musiklärare på en skola för lågstadiet och mellanstadiet. Dör vad kul det ska bli asdfgh
+ Att snart är det jullov och julafton.

- I stockholm är det aldrig stjärnklart, känner mig lite som han den där giraffen i Madagaskar som hela tiden tror att flygplanen är stjärnor. Det är inte okej.
- Innan jag får gå på lov har jag tre veckor med minst 3 prov och projektinlämningar varje vecka dör lite på det men det känns okej jag gör mitt bästa det är allt jag kan.
- Att vi har slut på mjölk för mamma glömde handla så imorgon kommer jag inte få någon till frukost och mitt födointag består av 95% mjölk. Inte okej på något sätt.



- att alla fina människor aldrig är på samma ställe så man kan träffa dem samtidigt och om de nu gör det finns det alltid något som förhindrar. Jag hatar att världen är jobbig och omständig och jag hatar att sakna vem uppfann saknaden?
- Att världen är orättvis och det spelar ingen roll hur många gånger man säger det för den kommer fortfarande vara lika orättvis.


Adjöss.


2011-11-14 •

Jag vill veta om kärlek finns

Hallå. Undrar om ni har läst några bra böcker på sistone? Jag har ingenting att läsa. Och inga pengar har jag heller. Om någon är intresserad av tjänster inom målning, städning, tvättning, strykning (stryk hoho), krattning, dammtorkning, skrubbning, dammsugning, putsning, polering, eller allmäna trädgårdsuppgifter är jag en pratglad livsnjutare på fjorton jordsnurr hörs på 0734023984
Obs det där var inget riktigt telefonnummer.  Men pengar behöver jag minsann.
Idag var jag röd och hade på mig en rolig klänning jag hade glömt fanns. Adjö.


2011-11-13 •

Hur känns det nu?

Vilken tråkig dag jag har idag. Tittade ut igenom fönstret för första gången på hela dagen alldeles nyss och insåg att solen redan hade gått ned. November. Dumma kalla mörka tysta gråa ensamma november. November känns bara som ett eländigt mellanting mellan Halloween och Julafton. Usch.



Svartvitt. Bara för att jag aldrig fotar i svartvitt. Och för att november är svartvitt.

Hur känns det nu?
När du har gått hela gatan ner
Hur känns det nu?
När du har sett allt som finns att se
Hur känns det nu?
När våra färger runnit av
Här står vi nu
Till slut är allting ändå bara aska

2011-11-13 •

Naglar och mittbena

Har målat mina naglar för första gången sedan typ begynnelsen. Och ni är för övrigt bäst på att ställa bra frågor, tack vänner! Svarar på dem snarast. För övrigt, nämnde jag att jag skaffat mittbena?

 

 


2011-11-12 •

Fråga en fråga

Frågestundis.

Japp. Nu var det frågestund. Ni får faktiskt fråga om precis vad jag vill och jag lovar att svara på allt. Hoppas ni frågat åtminstone något nu. Annars blir det ju himla pinsamt. Så något kanske ni kan fråga. Snälla?
Här är också min favoritkjol.


RSS 2.0